Jak vylepšit interiér v klasickém stylu

Primalex

30.03.2022

Barbora Blahnová

Připadají vám současné moderní interiéry nudné a jednotvárné? Obohaťte svou domácnost pomocí barev Primalex o klasický a nadčasový doplněk v podobě viktoriánské komody nebo ozdobných rozet na zeď. Klasický styl s sebou nese otisk starých dob, a navíc je symbolem elegance a luxusu. K tomu se s moderními prvky dobře kombinuje a interiér příjemně ozvláštní.

Komoda s mosaznými detaily

Zlato a mosaz, teplé zemité odstíny, dřevěné obklady, koberce a ornamenty – elegantní a honosný styl pojmenovaný podle královny Viktorie poukazoval na vyšší společenskou třídu. Přestože viktoriánská éra skončila před více než sto lety, inspiruje nás dodnes. Luxusní a ornamentální prvky totiž modernímu interiéru dodají na eleganci. Například starou dřevěnou komodu můžete pomocí sprejů Primalex snadno proměnit v klasický stylový kousek. Stačí ji dodat tmavý odstín a úchytkám metalický vzhled.  

V první řadě vyjměte z komody všechny zásuvky a odšroubujte z nich kovové úchytky. Suchý, čistý a odmaštěný povrch zásuvek přebruste pomocí brusné houby. Postavte je na povrch zakrytý fólií, aby nedošlo k jeho znečištění. Primalex Univerzální barvu ve spreji v matném černém odstínu protřepejte a poté nanášejte na přední stranu zásuvky ze vzdálenosti 20–30 cm. Barvu doporučujeme stříkat v ucelených pásech v tenké vrstvě. Druhou vrstvu aplikujte po 30 minutách, a to kolmo na předchozí směr nástřiku. Stejným způsobem pak nastříkejte kovové úchytky metalickou barvou ve spreji v mosazné barvě. Spreje Primalex výborně přilnou na různé druhy povrchů. Jsou vhodné do interiéru i exteriéru a velmi snadno se aplikují. Až všechny vrstvy zaschnout, sestavte komodu do původního stavu.

Dekorativní rozety na stěnu

Skutečně originálním klasickým prvkem jsou ozdobné rozety, kterými můžete oživit prázdnou stěnu v obývacím pokoji, předsíni nebo ložnici. Rozety jsou k dostání v různých velikostech na internetu nebo v obchodech s bytovými doplňky. Zpravidla mají bílou barvu, ale pomocí barev Primalex Inspiro je můžete jednoduše sladit s barevnou stěnou nebo okolním nábytkem. A pokud si z kolekce 23  elegantních harmonických odstínů Inspiro nevyberete, můžete si nátěr nechat na prodejně s barvami natónovat do odstínu přesně podle vašeho přání. Tato barva je navíc vysoce otěruvzdorná, jednoduše se aplikuje a výborně kryje. Nátěr aplikujte pomocí malého plochého štětce. Pokud se rozhodnete i pro druhou vrstvu, naneste ji s odstupem alespoň 6 hodin. Hotové barevné rozety zavěste na stěnu nebo strop.

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies