Jaké jsou hlavní chyby při montáži oken a dveří?

Deceuninck, Dům a zahrada, Nezařazené

22.05.2024

Markéta Rejmonová

Nedostatky při montáži oken či dveří pramení nejčastěji z absence projektové dokumentace (špatné řešení připojovací spáry a detailů, jako jsou parapety či prahy), nebo z nezvládnuté montáže (např. nevhodně připravené ostění). Mnohdy jde rovnou o kombinaci obou problémů.

Navzdory tomu, že existují normy (zejména „ČSN 74 6077 Okna a vnější dveře – Požadavky na zabudování“, ale i směrnice vydané Českou komorou lehkých obvodových plášťů), které různé případy montáže oken popisují a stanovují pro ně jasná pravidla, stále se s chybami při jejich instalaci setkáváme. Dokládají to i fotografie Richarda Váchy, technika ze společnosti Deceuninck, která vyrábí a dodává profily z PVC a kompozitu desítkám výrobců oken a dveří v ČR. Správně provedená montáž je přitom stejně důležitá jako kvalita produktu.

Deceuninck Group
Společnost Deceuninck byla založena v roce 1937. Dnes patří mezi 3 největší výrobce PVC a kompozitních profilů pro okna a dveře. Centrála sídlí v belgickém Hooglede-Gits. Deceuninck má 17 výrobních závodů, 21 skladů a distribučních center, která zajišťují servis a rychlou dodávku zákazníkům. Společnost se zaměřuje na spolehlivost, inovace a udržitelnost. Je kótována na bruselské burze Euronext („DECB“).

Deceuninck, spol. s r. o.
Česká pobočka byla založena roku 1993. Už přes 30 let tedy úspěšně působí na českém, slovenském a maďarském trhu. Zajišťuje zde prodej, marketing, technickou podporu a zákaznický servis profilových systémů Deceuninck i stavebních systémů, jako jsou terasy z kompozitního materiálu Twinson či hliníkové fasádní obklady Premium.

https://www.deceuninck.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies