Přední globální instituce podporující gastronomii a pohostinství Le Corden Bleu a společnostElectrolux oznámily počátek dlouhodobého partnerství. Společnými silami se v následujících letech budou soustředit na posílení světových zvyklostí při vaření, lepší vzdělání a na důležitost inovací v oblasti gastronomie.
Na jedné straně tak stojí nejpokročilejší kuchařské techniky a nabyté znalosti institutu Le Cordon Bleu, na straně druhé přední světový výrobce spotřebičů. Kombinace kulinářské kreativity, know-how profesionálních kuchařů s nejmodernějšími technologiemi širokého spektra produktů představuje chutnější kulinářskou cestu pro každého. Inspirovat se tedy může každý – profesionál i amatérský nadšenec.
Dvě hlavní oblasti, na které se spolupráce bude soustředit, jsou vzdělání a výzkum, a to prostřednictvím široké škály veletrhů, setkání s profesionálními kuchaři a dalších gastro událostí. Konkrétní instituce a způsoby vzdělávání budou zveřejněny na podzim roku 2018. Oficiální spuštění partnerství se očekává v roce 2020.
„Le Cordon Bleu je uznávanou institucí po celém světě. Věříme, že skrze úzké partnerství s tak významnou síti se zasloužíme o skutečnou a hlavně udržitelnou úroveň gastronomie s využitím místních chutí a ingrediencí,“ prozrazuje na adresu Le Cordon Bleu Ola Nilsson, výkonná viceprezidentka společnosti Electrolux.
„Electrolux je skutečně inspirativním partnerem, se kterým sdílíme stejné hodnoty, nadšení, tvořivost i touhu po inovacích. Když zkombinujeme jejich moderní technologie s naší kulinářskou kreativitou a know-how, naše možnosti jsou téměř nekonečné. Společné rysy nás popohání k tomu, abychom se zasloužili o udržitelnost kvality v gastronomii a současně posílili kulinářské znalosti na různých úrovních,“ svěřuje se Charles Cointreau, ředitel obchodního rozvoje společnosti Le Cordon Bleu.