Netradiční adventní věnec z formy na bábovku

Primalex

16.09.2024

Barbora Blahnová

Už se těšíte, až si zapálíte první adventní svíčku, ale tradiční věnec vás omrzel? Buďte originální a vyzkoušejte náš návod na výrobu adventního věnce ze staré formy na bábovku. Nejenže jím zaujmete všechny návštěvy, ale navíc můžete zužitkovat starou oprýskanou formu po babičce.

Forma nejen na pečení

Na výrobu tohoto věnce budete potřebovat bábovkovou formu, brusnou houbu, Primalex Vrchní barvu, tenký plochý štětec (vel. 1″), pracovní rukavice, aranžovací hmotu, přírodniny (např. jehličnaté větve, nevěstin závoj, šišky, eukalyptus), zahradní nůžky a 4 stejné vysoké svíčky včetně bodců.

Začněte novým nátěrem

Bábovkovou formu pečlivě zbruste a omyjte od prachu, nečistot a mastnoty. Primalex Vrchní barvu důkladně promíchejte před natíráním i během něj. Nanášejte ji pomocí plochého štětce v 1–2 vrstvách, mezi kterými nechte časový odstup. Tato syntetická barva nabízí univerzální použití do interiéru i exteriéru. Vytvoří pružný lesklý povrch odolný vůči nepříznivým vnějším vlivům a prodlouží tak jeho životnost. Dostupná je v lesklém, pololesklém i matném provedení a lze ji tónovat až do 20 000 barevných odstínů. My jsme použili lesklou variantu natónovanou do světle šedého odstínu Smoke Screen (PPG1038-4).

Pusťte se do aranžování

Až všechny vrstvy nátěru zcela zaschnou, vyplňte formu aranžovací hmotou. Dle potřeby ji nakrájejte, abyste zaplnili všechny mezery. Poté po celém obvodu zapichujte větvičky tak, aby aranžovací hmotu zcela zakryly.

NÁŠ TIP: Do aranžovací hmoty můžete zapíchat přírodniny dle vlastní fantazie. My jsme použili jehličnaté větve a tzv. nevěstin závoj, ale skvěle budou vypadat také větvičky eukalyptu, šišky nebo šípky. Pokud se rozhodnete věnec ozdobit živými rostlinami, hmotu předtím ponořte do vody a nechte nasáknout. Díky tomu větvičky zůstanou déle čerstvé. Na finální styling dále můžete použít i umělé ozdoby (malé hvězdičky, barevné kuličky, vločky apod.).

To nejlepší na konec

Jakmile budete s výsledkem spokojeni, rovnoměrně do hmoty zapíchněte ještě kovové bodce a do nich rozmístěte svíčky. Na závěr můžete věnec dozdobit pomocí drobných dekorací. A pak už nezbývá než vyčkat na začátek adventu, abyste si mohli zapálit první svíčku.

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies