Propojte si stylově interiér s exteriérem

Primalex

10.05.2021

Barbora Blahnová

Zamilovali jste si severský styl? Jeho čistotu, jednoduchost a vzdušnost si už mnozí z nás přenesli do svých domovů. Slaďte si do stejného stylu i svou zahradu! Správně zvolený nátěr dodá dřevěným prvkům na vaší zahradě skandinávský šmrnc, a navíc prodlouží jeho životnost. Tenkovrstvá i silnovrstvá lazura Primalex se dá nově natónovat do severské palety odstínů Essence Woodcare a vy si tak můžete stylově propojit interiér s exteriérem.

Skandinávský styl je již několik let velice oblíbený ve spoustě domácností. Aby ne, severské domovy bývají zařízeny ležérně a prakticky, ale stále neobyčejně útulně. Vše v interiéru je zkombinováno s citem a dávkou minimalismu. S nebývalou elegancí jsou spojovány tradiční přírodní materiály s těmi moderními. S novými šedými odstíny lazur Primalex si můžete tento styl a atmosféru přenést i na zahradu či terasu. Hrát prim budou přírodní materiály, které podtrhnou krásu okolních květin, keřů a stromů. Vše pak doladí dřevěné prvky v šedých odstínech.

Funkce lazur však není jen otázkou designu. Déšť, slunce a další rozmary počasí snadno zanechají na dřevě nevítané stopy. Každý dřevěný prvek by tak měl být správně ošetřen. Když dřevěným prvkům na zahradě dopřejete kvalitní nátěr, budou vás těšit mnohem delší dobu. Lazury Primalex nechává vyniknout přirozeným strukturám dřeva a zachovává jejich přírodní krásu. Vybírat můžete z lazur tenkovrstvých a silnovrstvých.

Základním rozdílem je to, že tenkovrstvá lazura nezanechává na povrchu dřeva film a je celá vsáklá do vrchní vrstvy dřeva. Je tak vhodná zejména na konstrukční prvky kolem domu, jako jsou pergoly, trámy nebo plotové prvky.

Silnovrstvá lazura na povrchu dřeva zanechá silnější vrstvu a vytváří tak ještě odolnější bariéru proti povětrnostním vlivům. Hodí se tak na stavebně-truhlářské výrobky, jakými jsou okna a dveře, je také vhodná pro lavičky a další posezení.

Ať už se rozhodnete pro tenkovrstvou či silnovrstvou lazuru, zvolte alespoň dvě vrstvy nátěru. U ošetřování nových dřevěných povrchů doporučujeme vrstvy tři. Vždy však záleží na tom, v jakém stavu je předmět, který se chystáte ošetřit.

Další projekty a inspiraci na víkend najdete na: projektnavikend.cz

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies