Snažíte se dostat více ryb do dětského jídelníčku? Máme pro vás tip na produkty z kvalitního a udržitelného chovu, které jsou nejen nutričně hodnotné, ale zároveň uspokojí i ty nejmenší jedlíky. Mořské ryby Mylord a Mylord Premium si díky kvalitnímu zpracování zachovávají jemnou strukturu, perfektní chuť i snadnou stravitelnost – jedná se tedy o ideální volbu pro rodiče, kteří hledají způsob, jak dětem dopřát zdravé jídlo, které jim bude skutečně chutnat.
Ryby pro zdravý vývoj
Děti potřebují ke správnému vývoji omega-3 mastné kyseliny, které se prokazatelně podílejí na vývoji mozku a přispívají ke správné funkci zraku a srdce. Vynikajícím zdrojem těchto důležitých látek jsou ryby, které jsou bohaté také na vitamíny, minerální látky a bílkoviny. Ačkoliv by měly být rybí produkty zařazeny do dětského jídelníčku minimálně 2x týdně, rodiče se často potýkají s tím, že dětem nechutnají – obzvlášť pokud mají kosti nebo suchou texturu. Produkty značek Mylord a Mylord Premium mají jemnou chuť, jsou šetrně zpracované a neobsahují zbytečné přísady, takže dodávají dětem důležité živiny a zároveň uspokojí jejich mlsné jazýčky. Výhodou navíc je, že jsou lehce stravitelné, díky čemuž jsou vhodné i pro ty nejmenší strávníky.
Pochutnají si i ty nejmenší
Přinášíme vám tipy na certifikované rybí produkty, které jsou k dostání v běžné síti maloobchodních prodejen nebo u online supermarketů a které si vaše děti jednoznačně zamilují.
- Aljašská treska: Rychlá a zdravá večeře
Aljašská treska je jednou z nejvíce udržitelných mořských ryb na světě. Je lovena v čistých vodách severního Tichého oceánu, kde je rybolov pečlivě regulován přísnými kvótami, které zajišťují nejen ochranu populace, ale i její přirozenou obnovu. Treska je ideální pro rychlou a zdravou večeři, jelikož je během několika minut připravena k servírování, a hodí se k zelenině nebo pro domácí výrobu fish & chips.
- Losos: Nejoblíbenější ryba
Pacifický divoký losos je loven u pobřeží Kamčatky a Aljašky. Je loven pouze mezi koncem června a začátkem září, ale díky šokovému zmrazení po zpracování si uchová své chuťové parametry po dlouhou dobu. Díky své chuti a kvalitě navíc najde široké uplatnění v kuchyni – skvěle se hodí například do salátů či těstovin.
Losos obecný se díky své celoroční dostupnosti a vyššímu obsahu tuku stal jedničkou na českém trhu. Pochází z Norska a Chile, kde producenti vycházejí z dlouholetých zkušeností a farmují své lososy v souladu se správnými výživovými standardy. Tento druh lososa chutná skvěle grilovaný i pečený, vyzkoušet ho můžete například na másle s bylinkami.
- Tuňák: Skutečná delikatesa
Tuňák v konzervě je velmi oblíbenou součástí české kuchyně, čerstvé ryby však nenahradí. Steaky z tuňáka žlutoploutvého pochází z certifikovaného MSC rybolovu, který klade důraz na udržitelné způsoby lovu. Jsou krájeny z loins, nejkvalitnější části ryby, takže představují opravdovou lahůdku. Ve formě rybích prstů si je navíc oblíbí i děti – ideální způsob, jak ryby zařadit do jejich jídelníčku.
- Krevety: Neočekávaná lahůdka i pro ty nejmenší
Krevety se u spotřebitelů stávají stále populárnější. Malé koktejlové krevety jsou držiteli certifikace ASC a pocházejí z prověřených farem ve Vietnamu. Dokonale zpestří jak těstoviny, tak třeba rizota.
Divoké krevety se loví na volném moři u pobřeží Argentiny a jsou bohaté na astaxhantin. Lze je obalit v lehkém těstíčku a dozlatova osmažit – děti si je díky jemné chuti a křupavé krustě často zamilují i tehdy, když jinak mořským plodům zrovna nefandí.
Vyzkoušejte náš recept na stripsy z aljašské tresky s batátovými hranolky a dipem
Dobrou chuť vám přeje www.mylord-premium.cz