Sonos součástí výjimečného interiéru BOMMA Atelier v centru Prahy

Sonos

25.05.2021

Markéta Topolčányová

Spojení nadčasového a funkcionalistického stylu přináší jedinečnou přehlídku interiérového designu v historickém centru Prahy. Kubistický Dům Diamant ukrývá BOMMA Atelier, městský apartmán určený pro setkávání odborníků a nadšenců s vášní pro design. Mezi všemi kolekcemi svítidel BOMMA a doplňky významných interiérových značek nechybí ani značka Sonos, přední světová společnost zaměřující se na zvukové zážitky, známá svým domácím bezdrátovým audio multi-room systémem.

Sonos v BOMMA Atelieru

Sonos tímto propojením vytvořil živou ukázku toho, jak může multi-room ve větším prostoru fungovat. Protože interiér netvoří pouze nábytek, doplňky a světla, důležitou součástí celkové atmosféry je i hudba. Nadčasový design reproduktorů Sonos v bílé nebo černé barvě si skvěle rozumí s moderním i klasickým interiérem a nenarušuje celkový designový koncept, který v případě BOMMA Atelieru osobně vybrala kurátorka prostoru Sophie Wannenes, interiérová designérka a majitelka designové galerie v Miláně, společně s designérem Václavem Mlynářem, kreativním ředitelem značky BOMMA.

Výhodou multi-room systému je především fakt, že reproduktory v systému Sonos spolu vzájemně bezdrátově komunikují, dají se seskupovat do místností a ovládat jednotlivě, anebo lze v rámci celého systému v jednu chvíli všude přehrávat totéž. Jednoduché ovládání přes aplikaci navíc dovoluje streamování z více než 100 hudebních služeb, Sonos Radio přináší tisíce radiových stanic z celého světa, a to vše v kvalitě typické pro značku Sonos.

Sonos v BOMMA Atelieru

Soundbar Sonos Arc propojený s velkoformátovou televizí nabídne realistický zvuk s podporou Dolby Atmos, subwoofer Sub mu dodá dramatické basy a celkově bohatší zvuk. Reproduktory Sonos One se vejdou do každého rohu či police, včetně ložnice, kuchyně a koupelny. Pro opravdu výjimečný zážitek z poslechu hudby jsou určeny reproduktory Five, které v páru vytvoří neuvěřitelně prokreslené stereo a atmosféru jako na koncertě. Přenosné reproduktory Move se dají díky integrované baterii přenášet po bytě, podpora Bluetooth připojení zajistí, že budou hrát kdekoliv i bez Wi-Fi připojení. Nechybí ani nejnovější a nejmenší model, kompaktní a přenosný Sonos Roam, který se vejde do každé skuliny v rámci multi-room systému Sonos a do každé kapsy, ať už jdete kamkoliv.

O BOMMA Atelieru

Český výrobce křišťálových svítidel, značka BOMMA, si zvolila jako svůj historicky první showroom netradičně členěný byt v kubistickém Domě Diamant, navržený architektem Emilem Králíčkem v roce 1912. Cílem bylo v tomto originálním historickém prostředí vybudovat místo zasvěcené interiérovému designu – živý prostor pro inspiraci, diskuzi a setkávání odborné i laické veřejnosti. Příležitost využít tento netradiční prostor pro prezentaci svého jedinečného multi-room systému využila také značka Sonos, která do BOMMA Atelieru nainstalovala svůj kompletní audiosystém.

„Koncept vychází ze současných evropských trendů, do kterých jsou vmíchány barvy tak, aby vytvořily až scénografickou, avšak zcela harmonickou atmosféru. Výsledkem je reálné místo pro život, práci i vzdělávání, prostředí pro designéry i značky, které spojuje láska k designu,“ prozrazuje k projektu interiérová designérka BOMMA Ateliéru Sophie Wannenes, která díky propojování různých stylů a odvážným kombinacím podtrhuje charakter jednotlivých produktů. Značka Sonos tak v tomto netradičním inspirativním prostředí získala svůj nezaměnitelný prostor.

Společnost Sonos byla založena v roce 2002 v Santa Barbaře v Kalifornii. Její poslání je jednoduché – pomáhat světu poslouchat lépe. Věříme, že lepší poslech znamená i lepší život. Věříme, že domov naplněný hudbou je šťastnější. Naší úlohou je zařídit, aby byl poslech hudby jednodušší. Chceme sbližovat lidi a využívat možností moderních technologií pro zlepšení našich životů. Posluchač je pro nás na prvním místě.  Hudba byla a vždy bude v srdci naší kultury, avšak nyní má mnohem širší záběr od podcastů, audioknih až po televizi, film a hry. Nevyrábíme pouhé reproduktory – Sonos je otevřená platforma poskytující přístup ke kompletní zvukové kultuře.

http://www.sonos.com
Markéta Topolčányová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies