Ve špičkových restauracích se čím dál častěji můžete setkat se zpracováním pokrmů metodou Sous-Vide neboli „ve vakuu”. Potraviny se připravují ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou.
Objevte kouzlo metody Sous-Vide
Vakuové vaření je jako kouzlení. Připravíte s ním výborné pokrmy bez rizika převaření. Pokud do vakuových sáčků vložíte třeba maso s čerstvými bylinkami, zárukou je, že zůstane šťavnaté a krásně změkne. Zachová se přirozená chuť, šťáva a textura kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.
Dejte svému vaření bohatou chuť
Metoda Sous-Vide je vhodná pro skladování pokrmů, a především pro předpřípravu jídel, kterou můžete velmi dobře využít i doma. Vakuovací zařízení Sous-Vide EVD14900OX se zásuvkou CombiVac a vakuovací zařízení Sous-Vide EVD14900OZ umožňuje použití profesionální vakuovací technologie a vytvoření výjimečné chuti přímo ve vaší kuchyni. Díky vakuové zásuvce nemusíte čekat hodiny na tradiční marinování. Jednoduše vložte potraviny a koření do vakuové zásuvky, zavřete víko a stiskněte tlačítko. Maso a ryby snadno nasáknou chutnými a čerstvými bylinkami za daleko kratší dobu než obvykle.
Jeden z nejlepších způsobů uchování pokrmů
Uchovejte vaše jídlo delší dobu v dobré kondici pomocí vakuovací zásuvky. Můžete si například steakové maso zavakuovat do sáčku, uvařit jej ve vodní lázni a uložit jej po vyhovující dobu do lednice. Stačí jen po uvaření sáček rychle zchladit studenou vodou a uložit ve chladničky. Tam bude váš steak čekat na příhodnou chvíli.
Vakuování pomocí páry
Vyberte si oblíbené přísady, okořeňte dle chuti a připravte v páře. Některé multifunkční parní trouby nabízejí funkci Sous-Vide, takže můžete vakuovat přímo pomocí nich.
Modely multifunkčních parních trub s funkcí Sous-Vide: EOB9956XAX, EVY0841BAX, EOB9851XAX, EOB9851ZOZ.
Pro perfektní výsledek
Sáčky Sous Vide E3OS udržují a maximalizují přirozenou chuť při zachování všech živin. Jsou vhodné pro profesionální i domácí použití pro dosažení úžasné chuti a textury jídla.