PPG představuje barvu roku 2025: Amethyst Shadow. Neutrální tmavý odstín s fialovým nádechem pro tajemnou a magickou atmosféru

Balakryl, Primalex

24.09.2024

Barbora Blahnová

Společnost PPG dnes vyhlásila barvou roku 2025 odstín Amethyst Shadow (PPG1046-7). Tento teplý energický odstín patří mezi barvy, které mění vzhled v závislosti na použití. Pokud je v místnosti hodně přirozeného světla, bude barva působit světlým a matným dojmem, zatímco v tmavších prostorech se bude jevit jako sytá až švestková. PPG, globální výrobce barev a nátěrových hmot, odstín představí i v produktech od svých značek Balakryl a Primalex.

„Díky tomu, že se barva v závislosti na světle mění ze světlé na tmavou, jde téměř o magický odstín – někdy fialový, jindy vínový,“ řekla Silvia Dyrcová, senior marketing manager PPG, Architectural Coatings. „V kombinaci s podobně barevným nábytkem a bytovými doplňky se stává tajemným, zatímco ve spojení se světlými neutrálními barvami vytváří severský, více strohý a jednoduchý styl.“

Sytý výrazný odstín Ametyst Shadow podporuje sebeobjevování a sebevyjádření, a to napříč různými odvětvími – od designu přes módu až po spotřební zboží. Odborníci ze společnosti PPG ho doporučují použít k zútulnění především společenských místností. Amethyst Shadow je tak ideální do obývacího pokoje nebo jídelny, kde barva obklopí přátele či rodinu. Efektní je také v kombinaci s abstraktní nebo vintage tapetou. 

Hloubku barvě dodá například spojení s kovovými prvky, přírodním kamenem nebo designovým osvětlením. V ložnici barva dokáže poskytnout příjemné přítmí a klidnou atmosféru. Podpoří tak kvalitní spánek, který je velmi důležitý pro celkovou duševní pohodu. Odstín ale oživí i exteriér vašeho domu. Lze jím natřít například okenní rámy, vchodové dveře nebo poštovní schránku.

Do odstínu Amethyst Shadow lze tónovat jak interiérové nátěry Primalex, tak krycí barvy Balakryl.

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let minulého století. Na konci roku 1985 byla v závodu Tebas zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Raketový start zaznamenaly v roce 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala velkou oblibu u zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla společnosti PPG.

https://www.balakryl.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies