Buďte na Vánoce originální

Primalex

18.09.2017

Lucie Krejbichová

Není tajemstvím, že největší radost vždy udělá dárek, který svému blízkému vlastnoručně vyrobíte. Je v něm totiž kouzlo a osobitost. Každý vlastnoručně vyrobený dárek je navíc originální. Originalitu by proto neměly postrádat pro vytvoření příjemné atmosféry ani vánoční dekorace. Nechejte se inspirovat tipy značky Primalex a vytvořte své rodině a přátelům na Vánoce nezapomenutelné dárky či dekorace.

Nástěnka

Pokud vás čeká velká rodinná večeře, ke štědrovečernímu stolu můžete postavit nástěnku, na kterou připevníte například fotky z rodinných oslav či těch nejdůležitějších momentů, vzkazy a úspěchy. Pro vytvoření nástěnky vám bude stačit pouze kousek pletiva, dřevěný rám a Univerzální sprej Primalex. Sprej ve vybraném odstínu před použitím pořádně protřepejte a poté nástěnku přestříkejte. K uchycení fotek můžete použít dřevěné kolíčky, které si můžete také přebarvit sprejem, ať už ve stejné či kontrastní barvě.

Květináč

S květinou jako dárkem pro ženu nikdy nešlápnete vedle. Co takhle připravit také originální květináč, do kterého pak květinu vsadíte? Můžete vytvořit květináč s různými vzory a barvami. Pro vyšší odolnost barvy stačí květináč nejdříve přestříkat Základní barvou Primalex. Poté si ohraničte vzory maskovací páskou a použijte Univerzální barvu. Po zaschnutí pásku opatrně odstraňte. Pokud chcete přebarvit plastový květináč, použijte Základní barvu na plasty.

Ramínka

Chcete někomu darovat nové šaty, nebo jen víte, že dotyčný jich má plnou skříň? Co k dárku přidat také atraktivní barevná ramínka, která zpestří jakoukoli šatní skříň i darovaný kus oblečení. Stačí si vybrat barvu Univerzálního spreje Primalex, protřepat a ramínka poté přestříkat. Použít můžete jak dřevěná, tak plastová ramínka.

Lucerny

Také máte nejraději ten čas, kdy se po rozbalování vánočních dárků jdete podívat ven? Co si na cestu pořádně posvítit? Zdobená lucernička určitě neunikne žádnému z vašich hostů. Kovovou lucernu stačí přestříkat Univerzálním sprejem Primalex a nechat pořádně zaschnout. Každému z rodiny můžete připravit jednu lucernu v jeho oblíbené barvě jako dárek.

Barevné misky

Dřevěné misky, do kterých každoročně ukládáte vánoční kolekce či dekorace letos můžete také trochu oživit. Části přestříkejte sprejem Primalex se zlatým efektem, zkombinovat jej můžete také s Univerzálním sprejem Primalex. Části, které nechcete používanou barvou či sprejem přestříkávat, vždy zalepte maskovací páskou.

Vánoční dárky a dekorace si snadno vyrobíte sami pomocí našeho návodu.

Připravili jsme pro vás 3 podrobné návody, jak velmi jednoduše vyrobit vánoční dárek, který navíc díky dostupným cenám od Primalexu nezatíží vaši peněženku.

1. Vánoční ozdoby z dřevěných kuliček

Dřevo rozhodně nikdy nevyjde z módy. Dřevěné dekorace proto budou slušet každému interiéru.

Budeme potřebovat:     dřevěné kuličky různých velikostí, provázek, nůžky, maskovací pásku, lepidlo, očka s vrutem, nebozízek, barvu Primalex Inspiro nebo sprej Primalex se zlatým/stříbrným efektem

Kuličky navrtáme nebozízkem, aby se nám lépe natíraly. Pokud chceme vytvořit efekt pruhu, nebo kuličky natřené na půl, oblepíme kuličky vodorovně kolem dokola maskovací páskou, poté natíráme nebo sprejujeme. Jakmile kuličky uschnou, můžeme nakombinovat různé velikosti a poskládat vánoční ozdoby. Jednotlivé kuličky k sobě slepíme. Abychom mohli ozdoby pověsit, do horní kuličky navrtáme očko s vrutem, provlékneme provázkem a zavěsíme.

2.Barevné šišky

Přírodní materiály si získávají čím dál tím větší oblibu. Jedním z nejhezčích přírodních motivů je šiška. Co takhle si šišku ozdobit a použít ji jako dekoraci na štědrovečerním stole či jako ozdobu na vánoční stromeček?

Budeme potřebovat: ideálně borovicové šišky, štětec, barvu Primalex Inspiro (my jsme použili následující barvy: lososová, oranžová, vínová, tyrkysová a modrá)

Šišky natíráme štětcem v několika odstínech, buď pouze po okrajích, nebo důkladněji po celé ploše. Tím získáme patinovaný efekt. Na jednu šišku můžeme použít i dva odstíny, dosáhnete tak plastičtějšího efektu. Natřené šišky nasypeme jako dekoraci do velké mísy, nebo skleněné vázy.

3. Zlacené větvičky jako dekorace na váš slavnostní stůl

Zlatá barva je velmi slavnostní, nyní může zdobit i váš sváteční stůl v podobě vkusných dekorací.

Budeme potřebovat: holé větvičky, mohou být i kroucené vrbové větvičky nebo jiné dekorativní sušené kořínky apod. (v přírodě nebo z floristických potřeb), sprej Primalex se zlatým efektem

Větvičky položíme na ochranný podklad a nastříkáme, před použitím sprej důkladně protřepejte dnem vzhůru, aby se zlatý pigment promíchal a výsledný efekt byl opravdu zlatý. Dekorativní větvičky naaranžujte na slavnostní stůl do středu, nebo položte každému jako dekoraci na talíř, můžete k tomu přidat i jmenovku hosta.

Jak si vyrobit jednoduchou nástěnku se spreji Primalex
Jak si ozdobit květináč se spreji Primalex
Renovace ramínek se spreji Primalex

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies