Časopis dTest označil multifunkční parní troubu AEG BSE782320M logem dobrá kvalita

AEG

25.09.2019

Lucie Krejbichová

Nezávislý spotřebitelský časopis dTest podrobil v září multifunkční parní trouby důkladnému testování. Mezi testovanými se objevila i trouba AEG, model BSE782320M, která si vysloužila označení „značka kvality“. Časopis dTest dle vlastních slov trouba AEG v žádné kategorii nezklamala: skvěle peče, pohodlně se obsluhuje a současně patří k těm tišším.

Model AEG BSE782320M si velmi dobře vedl v testech obsluhy spotřebiče. Nejvyšší známku si odnesl díky svému jednoduchému nastavování základních režimů, zvukovým signálům, uživatelsky příjemnému osvětlení trouby i otevírání a zavírání. Technologie tlumeného zavírání zajišťuje, že se dvířka trouby vždy lehce a tiše zavřou. Trouba tak kombinuje atraktivní vzhled s praktickými funkcemi a skvělým výkonem.

Hodnocení obsluhy zahrnuje práci s kontrolním panelem, nastavení časovače, ovládání automatických i nastavitelných programů, manipulaci s dvířky, viditelnost do trouby v průběhu pečení, vkládání a vyjímání pokrmů, údržbu trouby ručním čistěním a také hodnocení návodu k použití.

Velmi dobře si vedla trouba při testovací přípravě lososa v páře. Výsledný pokrm skvěle vypadal i chutnal a odnesl si nejvyšší možné hodnocení. Součástí trouby je teplotní sonda, která umožňuje v průběhu přípravy měřit teplotu středu vašeho pokrmu. Pokaždé tak bez námahy dosáhnete dokonalých výsledků.

Nejvyšší hodnocení (100 %) si trouba vysloužila v otázkách bezpečnosti. Časopis dTest ocenil jak elektrickou a mechanickou, tak i tepelnou bezpečnost. Testy bezpečnosti částečně vycházejí z normy EN 60335-2-6. Skládaly se z bezpečnosti před úrazem elektřinou, tepelné a mechanické bezpečnosti. Při zkoušce tepelné bezpečnosti byla měřena teplota přístupných částí trouby (skleněných dvířek, kontrolního panelu, madla).

Electrolux Group je přední světová společnost vyrábějící spotřebiče, která již více než 100 let formuje bydlení k lepšímu. Znovu objevujeme chuť, péči a pohodu pro miliony lidí a vždy se snažíme být v čele udržitelnosti prostřednictvím našich řešení a činností. V rámci naší skupiny předních značek spotřebičů, včetně Electrolux, AEG a Frigidaire, prodáváme výrobky pro domácnost na přibližně 120 trzích ročně. V roce 2023 dosáhla společnost Electrolux Group obratu 134 miliard SEK a zaměstnávala 45 000 lidí po celém světě.

https://www.aeg.cz/
Lucie Krejbichová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies