Elegantní zimní věnec pro radost i jako dárek

Primalex

14.09.2022

Barbora Blahnová

Pokud rádi tvoříte z přírodnin, můžete si ozdobit dveře jednoduchým věncem ve skandinávském stylu. Na jeho výrobu postačí přírodniny sesbírané v lese nebo při procházce, lze ale použít i zdobné eukalyptové lístky. Křídové a třpytivé spreje Primalex na nich dokážou vytvořit jedinečnou slavnostní atmosféru.

Vydejte se do lesa

Na výrobu budete potřebovat proutěný věnec, zahradnické nůžky, tavnou pistoli, různé druhy přírodnin (např. šišky, kaštany, žaludy, větvičky eukalyptu nebo tzv. „nevěstina závoje“), rukavice, Primalex křídové spreje a Primalex sprej se třpytkami. Nejprve si připravte přírodniny. Některé můžete nechat v přírodní barvě, zbylé pak nastříkejte křídovými spreji. My jsme zvolili platinový odstín, ale na výběr je až 14 jemných křídových barev, které se spolu výborně kombinují.

Přírodniny nastříkejte

Sprej před použitím důkladně protřepejte, dokud nebude slyšet volný pohyb kuličky v nádobě. Přírodniny vyskládejte na podložku a nastříkejte je v několika vrstvách ze vzdálenosti 20–30 cm. Nádobku přitom držte ve svislé poloze. Poté je nechte 5–10 minut zaschnout.

Třpytky pro slavnostní vzhled

Po zaschnutí přelakujte přírodniny Primalex sprejem se třpytkami. Tento syntetický lesklý lak nabízí univerzální použití, výborně přilne na různé druhy povrchů a rychle schne. Jemné zlaté, stříbrné nebo barevné třpytky dodají přírodnímu věnci slavnostní vzhled. Jakmile všechny vrstvy nástřiku zaschnou, připravte si tavnou pistoli. Větvičky dle potřeby zastřihněte a pomocí tavné pistole je připevněte na věnec. Přidejte třeba žaludy či šišky. Věnec zavěste na dveře pomocí hřebíku nebo provázku.

NÁŠ TIP: Křídové spreje Primalex se velmi snadno aplikují, rychle schnou a vytvářejí povrch odolný vůči vnějším povětrnostním vlivům. Jsou vhodné nejen na přírodní povrchy, ale také například na kov, kámen nebo sklo.
Návod na DIY zimní věnec z přírodnin

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies