Karlovarská Becherovka modernizuje výrobní linku, investuje přes 130 milionů korun

Jan Becher Pernod Ricard

16.11.2021

Markéta Topolčányová

Společnost Jan Becher Pernod Ricard právě chystá jednu z největších investic do výrobních kapacit za poslední roky. Modernizace plnicí linky v továrně Becherovky v Karlových Varech umožní navýšení kapacity až o 50 procent a zlepší efektivitu i bezpečnost práce. Modernizace by měla být dokončena v květnu 2022 a stát bude přes 130 milionů korun.

„Modernizaci stáčecí linky plánujeme již několik let. Mimo to, že obnova již byla potřeba kvůli technologické zastaralosti současných strojů, modernizace nám také dovolí navýšit kapacitu výroby až o 50 procent, což nám umožní být připraveni na očekávané oživení poptávky po období pandemických opatření a otevření nových exportních trhů,“ říká Tomáš Bryzgal, ředitel výrobního závodu Jan Becher Pernod Ricard. „Investice v celkové výši 5,1 milionu eur v této nelehké době je také důkazem, že skupina Pernod Ricard české Becherovce věří a podporuje její rozvoj,“ doplňuje Bryzgal.

Nyní již technologicky zastaralé stroje nahradí zcela nová plnicí linka s vyšším výkonem vybavená nejnovějšími technologiemi. Kromě vyšší efektivity přinese energeticky úspornější provoz, dokonalejší kontrolu celého procesu a zároveň ještě vyšší bezpečnost práce. „Modernizace výrobní linky neznamená, že by se měnil počet našich zaměstnanců. Proces stáčení zůstane v principu shodný, jen bude realizován na modernějších strojích, což nám přinese mnoho zlepšení, například rychlejší přestavení strojů mezi různými láhvemi a výrobky či možnost aplikovat etikety nově ve formě samolepek,“ upřesňuje Tomáš Bryzgal.

Protože dojde k výměně všech strojů plnicí linky, bude výroba po dobu dvou měsíců zcela zastavena. Proto teď jede v Becherovce výroba naplno, aby na toto období vzniklo dostatečné množství zásob. Součástí projektu je i přesun plnicí linky do nově upravených prostor současného skladu hotových výrobků. První stavební úpravy v karlovarské továrně byly zahájeny již v říjnu letošního roku. Modernizace by pak měla být zcela dokončena v květnu 2022.

O společnosti Jan Becher Pernod Ricard

Jan Becher Pernod Ricard je společnost s českými kořeny a celosvětovou působností. Je součástí francouzského koncernu Pernod Ricard, druhého největšího výrobce destilátů a vína na světě. V České republice zaměstnává na 130 zaměstnanců. Vlajkovou lodí společnosti je ikonický bylinný likér Becherovka, který vyrábí v Karlových Varech a vyváží do více než 40 zemí světa.

Na českém trhu distribuuje Jan Becher Pernod Ricard více než 50 prémiových světových značek alkoholu jako například Jameson, Beefeater, Havana Club, Absolut, Ballantine’s, Chivas Regal, Martell, Olmeca, Malibu, G.H. Mumm, Perrier-Jouët a mnohé další.

Kořeny společnosti sahají do roku 1807, kdy byla zahájena výroba a prodej bylinného likéru Becherovka. O největší rozvoj a věhlas rodinné firmy se zasloužil Jan Becher, kterého považujeme za zakladatele společnosti. V roce 1867 nechal postavit moderní továrnu, ve které se dnes nachází Návštěvnické centrum Becherovka.

Společenská odpovědnost je jednou z hlavních oblastí firemní strategie Jan Becher Pernod Ricard. Společnost se významně podílí na osvětě zodpovědné konzumace a podporuje také projekty spojené s ochranou životního prostředí. Je členem Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL) a Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Další informace o společnosti a značkách naleznete na stránkách www.pernod-ricard.cz.

O společnosti Pernod Ricard Slovakia

Pernod Ricard Slovakia je rovněž součástí nadnárodního francouzského koncernu Pernod Ricard. Společnost vznikla v roce 2014 přeměnou ze společnosti Jan Becher Slovensko, která má své kořeny v České republice jako výrobce tradičního bylinného likéru – Becherovky. Slovenko se tak v rámci Pernod Ricard začlenilo k ostatním distributorským zemím, které v názvu společnosti nesou jméno své krajiny.

V současné době distribuuje Pernod Ricard Slovakia na slovenský trh více než 40 známých světových značek alkoholu. Mezi ně patří například Becherovka, Absolut, Jameson, Ballantine’s, Chivas Regal, Ararat, Havana Club, Beefeater, Martell, Olmeca, Malibu, champagne G. H. Mumm, Perrier-Jouët, prémiový likér Cordial, aperitiv KV14 a mnoho dalších renomovaných značek alkoholu. Více informací naleznete na www.pernod-ricard.sk.

http://www.pernod-ricard.cz
Markéta Topolčányová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies