Nová klimatizace Perfera zvládne větší rozsah teplot. S vyšší sezónní účinností a topným faktorem

Daikin

02.05.2024

Markéta Rejmonová

V roce 100. výročí svého založení uvádí japonská společnost Daikin na trh novou generaci klimatizace Perfera. Je určena především pro evropský trh a vyrábí se v plzeňském závodě – očekávaná roční produkce je 220 000 kusů. Nová Perfera dosahuje špičkové účinnosti a výkonu jak v režimu vytápění (při velmi nízkých), tak v režimu chlazení (při extrémně vysokých venkovních teplotách). Zároveň šetří elektrickou energii.

Pokročilá technologie pro každé roční období

„Ve světě, kde ceny energií neustále rostou, je pro domácnosti účinnost zařízení zcela zásadní. Nová řada klimatizací Daikin Perfera se vyznačuje sezónní energetickou účinností (SEER) až 9,47 a sezónním topným faktorem (SCOP) až 5,20. Uživatelé si tak mohou dopřát pohodlí bez ohledu na roční období a zároveň snížit spotřebu energie. Kromě toho se jednotka řadí do energetické třídy A+++ v režimu chlazení i vytápění, a to jak ve splitových, tak multisplitových sestavách.“

Vladimír Macháček zodpovědný za prodej rezidenčních výrobků Daikin

Elegantní design přináší pohodlí i účinnost

Maximální výkon klimatizace se zvýšil až o 20 % u chlazení a o 30 % při vytápění. To vše při zachování standardních rozměrů, což pro zákazníky znamená nákladově efektivnější řešení. Nový model Daikin Perfera je však více než jen energeticky účinné tepelné čerpadlo na principu vzduch-vzduch. Nevtíravý design elegantně splyne s každým interiérem. Moderní vzhled v evropském stylu jde ruku v ruce s inteligentními funkcemi:

Optimalizace proudění vzduchu: Chytrá dvojitá klapka spolu s funkcí Comfort Plus přesně směřuje proudění vzduchu, zabraňuje průvanu a zajišťuje rovnoměrnou distribuci tepla nebo chladu v místnosti.
Detekce pohybu: Dvouzónový senzor pohybu upravuje proudění a provozní režim tak, aby vzduch nemířil přímo na uživatele. Když v místnosti nikdo není, klimatizace se automaticky přepne do úsporného režimu.
Heat Boost: Jednotka Perfera disponuje funkcí Heat Boost, pomocí níž je možné dosáhnout požadované teploty o 14 % rychleji než u běžných systémů.
Tichý provoz: Díky nově navrženému vnitřnímu ventilátoru pracuje jednotka prakticky neslyšně (v tichém režimu jen 19 dBA ). Ve spojení s tichou venkovní jednotkou Perfera neomezuje hlukem ani sousedy. To z ní dělá ideální volbu pro městské bydlení.
Noční provozní režim: Tato speciální funkce upravuje během noci nastavenou teplotu, snižuje ji o 2 ˚C při vytápění nebo naopak zvyšuje o 0,5 ˚C při chlazení. To pomáhá omezit spotřebu a zároveň přispívá ke klidnému spánku.
Pohodlné ovládání na dálku: Zařízení lze dálkově ovládat pomocí aplikace Daikin Onecta, včetně hlasových pokynů prostřednictvím Google Assistant nebo Amazon Alexa. Aplikace Daikin Onecta také nabízí jednoduché přednastavené režimy a dává rychlý přehled o spotřebě energie. Pokud je zařízení zaregistrováno v programu Daikin Stand By Me, mají uživatelé informace o provedené i blížící se údržbě. V programu si také mohou u vybraných zařízení prodloužit záruku.
Čistý vzduch v místnosti: Integrovaná technologie Daikin flash streamer, titan-apatitový deodorizační filtr a stříbrný alergenový filtr odstraňují prach, alergeny a zápach. Novinkou je omyvatelný prachový filtr s aktivní látkou lonpure, která zachycuje, redukuje a odstraňuje bakterie a viry.

100 let společnosti Daikin
Příběh společnosti Daikin vždy utvářely převratné myšlenky, technologické inovace a tým spolehlivých zaměstnanců. Všechno začalo v roce 1924, kdy mladý japonský inženýr Akira Yamada společně s 15členným týmem založil v Ósace podnik na výrobu leteckých chladičů. Dnes, o 100 let později, dodává skupina Daikin Industries Ltd. na světové trhy produkty pro vytápění, chlazení, ventilaci, čištění vzduchu a chladírenství. Více než 96 000 zaměstnanců ve 173 zemích neustále vyvíjí špičkové technologie pro nízkouhlíkové vytápění a chlazení i pro náš maximální komfort. Ve fiskálním roce 2022 (1. dubna 2022–31. března 2023) dosáhl celosvětový obrat skupiny Daikin 28,2 miliardy eur.

O společnosti Daikin Airconditioning Central Europe – Czech Republic spol. s r.o.
V České republice společnost Daikin vyrábí a prostřednictvím svých obchodních partnerů dodává tepelná čerpadla, zásobníky teplé vody, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, fan-coil jednotky, chladicí jednotky – a to jak pro bytové domy, tak pro komerční sféru i pro průmyslové aplikace.

https://www.daikin.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies