Nové porcelánové vypínače TABELLA: tenké jako čokoláda

KATY PATY

09.11.2023

Michaela Čermáková

Český výrobce KATY PATY představil novou kolekci barevných porcelánových vypínačů a zásuvek TABELLA. V pořadí již pátá kolekce vyniká svými pravoúhlými hranami a obdélníkovým tvarem. Extra tenký design těchto vypínačů a zásuvek připomíná tabulku čokolády. Vyrábí se ve všech 32 barevných provedeních.

V hlavní roli obdélník

Když se řekne porcelánový vypínač, vybaví se vám zřejmě kulatý v retro designu. Česká značka KATY PATY má však nabídku porcelánových zásuvek a vypínačů mnohem širší a dokáže splnit i náročné požadavky moderních interiérů. Vedle nadčasových retro kolekcí firma nejprve začala vyrábět bezrámečkové vypínače a zásuvky, jejichž zaoblený tvar připomíná říční oblázky. Nyní představila novou unikátní kolekci TABELLA. Zatímco předchozí produkty vystihovaly oblé tvary a neukončené linie, TABELLA vyniká svými precizními hranami.

Tabulka inspirována čokoládou

Zásuvky a vypínače TABELLA, to je velmi tenká porcelánová destička obdélníkového tvaru inspirována tabulkou čokolády. Tato kolekce je určena především do minimalistických interiérů, kterým dominují pravé úhly a ostré hrany. Hodí se ale i do tradičně zařízených domácností nebo komerčních prostorů. Zásuvky a vypínače se vyrábějí z tradičního českého porcelánu. Díky tomu odolají mechanickému poškození, neponičí se ani při zkratu a na povrchu nezůstanou otisky prstů, prach ani jiné nečistoty. Jejich dlouhá životnost je dokonce garantována zárukou 50 let. Produkty se navíc ručně glazují a barví, takže si i po letech zachovají svůj původní odstín.

Vypínače TABELLA se vyrábějí v provedení se silnou klapkou, se dvěma klapkami i jako otočné. V nabídce nechybí ani koncová záslepka, USB nabíječka, pohybové čidlo nebo různé typy zásuvek. Protože záleží na každém detailu, můžete také vybírat z pěti barev šroubků: kromě základní varianty v nerezu jsou na výběr šroubky bílé, černé i zlaté, které dokážou dokonale podtrhnout ostatní prvky v místnosti ve zlatém provedení.

Promyšlené barevné kombinace

Všechny produkty z kolekce TABELLA lze vybírat ze široké škály barevných odstínů. V rámci jednoho prostoru tak můžete hravě kombinovat zásuvky, vypínače a světla ve více barvách. Pokud nemáte odvahu s odstíny experimentovat, inspirujte se barvenými řadami KATY PATY, v rámci nichž k sobě odstíny dokonale ladí. Kromě základní černé a bílé v lesklém i matném provedení můžete vybírat například z přírodních odstínů řady Decorus, sytých základních barev řady Nitor, hravých pastelových tónů Pnoe, lesklých odstínů Perfektus nebo vypínačů Opulent, jejichž skořepinu na povrchu tvoří různé druhy kovů.

NÁŠ TIP: Barevných kombinací lze využít nejen napříč výrobky KATY PATY, ale také v rámci jednoho vypínače. Pomocí konfigurátoru můžete přesně podle svých přání odlišit barvu páčky od tabulky vypínače. Vzniknou vám tak neotřelé a individualizované doplňky, které oživí každý interiér.

V harmonii se světly

Porcelánové zásuvky a vypínače TABELLA barevně výborně komunikují se všemi světly KATY PATY. Například se závěsnými světly CUBUS, která fungují solitérně i jako lustry z dvanácti kusů. Prostoru dodají hravost a dostatek světla. Vyrábí se také ve variantě na stěnu, strop nebo jako stolní lampička. Porcelánový kryt, objímku a stropní baldachýn navíc snadno sladíte s jednou z pěti barev textilem opleteného kabelu. Světla CUBUS také můžete doplnit o stmívatelné LED zdroje z šetrně pískovaného satináta, které poskytují ideální světelný rozptyl a vytvoří příjemnou útulnou atmosféru. Na výběr jsou LED zdroje různých tvarů, barev i velikostí. Ostré hrany produktů TABELLA naopak optimálně zjemní luxusní porcelánové světlo TUBA s korpusem z ručně foukaného křišťálu.

U zrodu značky KATY PATY stojí Katarína Rothová a Patrik Pokorný. Když hledali neobvyklé, a především kvalitní vybavení pro svůj vlastní dům, porcelánová svítidla ani vypínače nikdo nenabízel. Rozhodli se proto vyrobit si vlastní. Z potřeby se nakonec stala láska k porcelánu a v roce 2015 byla založena společnost KATY PATY design, která je dnes největším výrobcem porcelánových vypínačů na světě. Své výrobky společnost vyváží do 28 zemí světa včetně USA či Izraele. Showroomy najdete ve Staré Boleslavi a v Praze-Vysočanech. V současné době společnost nabízí 5 kolekce porcelánových vypínačů. Kromě vypínačů se ale zaměřuje i na výrobu porcelánových svítidel, stolních lamp a zásuvek.

https://www.katypaty.cz/
Michaela Čermáková

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies