Představujeme Sonos Arc, prémiový inteligentní soundbar

Sonos

07.06.2020

Markéta Topolčányová

Kalifornská společnost Sonos dnes představila Sonos Arc, prémiový inteligentní soundbar, který přináší působivý zvuk v kino kvalitě do domácností po celém světě. Arc staví na špičkových inovacích společnosti Sonos v oblasti domácího kina a softwarově poháněném zvuku, který posluchače díky podpoře Dolby Atmos vtáhne do dramatických momentů, křišťálově čistých dialogů a působivých basů. Arc je víc než jen soundbar. Přináší oslnivý zvuk čemukoliv, co můžete streamovat: od vyladěného televizního zvuku až po hudbu, podcasty nebo třeba rádio, když je televizor vypnutý. Díky nové platformě Sonos přináší Arc výkonné domácí kino s bezkonkurenční volbou toho, co poslouchat, jak systém ovládat, a možností ho neomezeně rozšiřovat. K dostání bude od 10. června 2020 za 24 990 Kč.

Arc přináší ten nejpůsobivější zážitek z domácího kina v systému Sonos. Díky inteligentnímu zvuku v kino kvalitě, který se přizpůsobí různému prostředí, podpoře Dolby Atmos a hlasovým asistentům, nastavuje Arc nový standard pro prvotřídní zvuk domácího kina.

Domov nehrál v našich životech nikdy dříve tak podstatnou roli a my se vždy snažili o to, aby se stal přívětivějším místem díky skvělému zvuku a novým zážitkům. Arc oživuje zvuk našich oblíbených pořadů a umělců jako nikdy předtím,“ říká Patrick Spence, generální ředitel společnosti Sonos. „Naším cílem je vytvořit z každého pokoje, ve kterém máte televizi, místo, kde si můžete jednoduše užít všechna skvělá videa a hudbu, které jsou dnes dostupné.“

Sonos Arc. Seznamte se

Cenami ověnčené filmy a pořady se na celém světě vysílají denně ve špičkové zvukové kvalitě. Už více než 25 streamovacích video služeb a TV poskytovatelů vysílá obsah s podporou Dolby Atmos, což zpřístupňuje skvělý zážitek z domácího kina do nejednoho obývacího pokoje.

Sonos Arc je prémiový inteligentní soundbar poskytující mimořádně široký zvukový záběr a působivé basy. Jedenáct vysoce výkonných reproduktorů včetně dvou, které zvuk směrují nahoru pro 3D zvuk, vytváří dramatickou čistotu, detail a hloubku. Arc, vyladěný s pomocí oscarových mistrů zvuku, přizpůsobuje svůj zvukový profil pomocí softwaru na základě nastavení domácího kina podle toho, co právě hraje, na stereo, Dolby Audio 5.1 nebo Dolby Atmos. 

Sám uživatel může ještě vylepšit zvuk soundbaru Arc pomocí funkcí v aplikaci Sonos, jako je Zlepšení kvality řeči, kdy každý dialog bude lépe slyšet, Noční zvuk pro potlačení intenzivních a hlasitých výbuchů nebo použitím technologie Trueplay k úpravě akustického profilu podle místnosti, ve které se Arc právě nachází. A přitom počítá i s oslňujícími horizontálními a vertikálními zvuky.

Arc je v prodeji v matně černém a matně bílém provedení. Má zaoblenou 270stupňovou plastovou mřížku a jemný hladký povrch pro zajištění vícerozměrného zvuku. Elegantně tak zapadne do každé domácnosti. Arc můžete umístit na televizní stolek nebo jej připevnit na zeď pomocí nástěnného držáku (není součástí balení). O jednoduché propojení a nastavení se postará rozhraní HDMI eARC nebo ARC.

Ovládání Arc zajišťuje platforma nové generace S2, a to prostřednictvím nové aplikace Sonos, dálkového TV ovladače, Apple AirPlay 2 nebo hlasem pomocí Amazon Alexy či Google Assistanta. (Ovládání hlasem v češtině není podporováno.)

I když Arc sám o sobě poskytuje silný filmový zvuk, připojením subwooferu Sonos Sub a páru zadních reproduktorů One SL docílíte ještě většího, pohlcujícího zážitku. Arc nahrazuje produkty Sonos Playbar a Playbase a je k dostání od 10. června 2020 za 24 990 Kč u všech vybraných prodejců, předobjednat ho můžete od 12. května na Alza.cz a Datart.cz

Více prvotřídního zvuku od Sonos: Sub (Gen 3) a Sonos Five

Spolu s Arc uvádí Sonos dvě aktualizované verze svých prvotřídních produktů. Sonos Sub (Gen 3) a Sonos Five nahrazující Play:5 (Gen 2) přichází nyní se zvýšenou vnitřní pamětí a rychlejším výkonem procesoru. Zachovávají si stejný zvukový zážitek, na který jsou zákazníci zvyklí.

Sonos Sub je již dlouhodobým favoritem pro zvýraznění basů. S ostatními reproduktory Sonos se propojuje bezdrátově. Samostatně jsou reproduktory Sonos navrženy se skvělým výkonem basů, přidáním Sub se však optimalizují nižší frekvence pro ještě bohatší a dramatičtější zvuk. Nový Sub ve stejném, ikonickém designu a s výraznými basy je k dostání v černé a bílé barvě za 21 990 Kč. Objednejte si ho už nyní na www.sonos.com, od 12. května na Alza.cz a Datart.cz nebo zakupte u vybraných prodejců. Dostupný je od 10. června 2020.

Nová verze nejvýkonnějšího reproduktoru Sonos určeného pro poslech hudby, Sonos Five, poskytuje stejně skvělý zvuk a akustickou architekturu jako Play:5. Stejně jako jeho předchůdce se Five díky své univerzálnosti vejde do každého prostoru. Postavte ho horizontálně jako samostatný reproduktor nebo spárujte dva Five reproduktory postavené na výšku a vytvořte si neuvěřitelně prokreslené stereo. Skvělá volba pro poslech vinylů – použijte linkový vstup pro připojení přehrávače k systému Sonos. V nadčasovém designu, který skvěle zapadne do jakéhokoliv prostoru, je Sonos Five k dostání v černé barvě s černou mřížkou a poprvé také v bílé barvě s bílou mřížkou. Objednejte si ho ještě dnes na www.sonos.com, od 12. května na Alza.cz a Datart.cz nebo zakupte u vybraných prodejců za 15 990 Kč. Dostupný je od 10. června 2020. 

Nová Sonos aplikace

Od 8. června 2020 si budou moci zákazníci stáhnout novou mobilní aplikaci Sonos, obohacenou o upgrade softwarové platformy, která pohání další generaci produktů Sonos, včetně Arc, Five a Sub třetí generace. Tyto tři nové produkty budu fungovat výhradně v nové aplikaci.

Právě aplikace nové generace podporuje zvuk s vyšším rozlišením, jako Dolby Atmos u Arc, stejně tak i vyšší zabezpečení a vylepšený design pro ještě jednodušší používání. Aktualizace uživatelského rozhraní usnadní zákazníkům hledání obsahu, ovládání zvuku a přizpůsobení uživatelského prostředí novými funkcemi, počínaje uložením seskupených místností. Zákazníci si stáhnou novou aplikaci a jednoduše převedou stávající systém na novou platformu. Všechny oblíbené položky, služby a nastavení se uloží. 

Společnost Sonos byla založena v roce 2002 v Santa Barbaře v Kalifornii. Její poslání je jednoduché – pomáhat světu poslouchat lépe. Věříme, že lepší poslech znamená i lepší život. Věříme, že domov naplněný hudbou je šťastnější. Naší úlohou je zařídit, aby byl poslech hudby jednodušší. Chceme sbližovat lidi a využívat možností moderních technologií pro zlepšení našich životů. Posluchač je pro nás na prvním místě.  Hudba byla a vždy bude v srdci naší kultury, avšak nyní má mnohem širší záběr od podcastů, audioknih až po televizi, film a hry. Nevyrábíme pouhé reproduktory – Sonos je otevřená platforma poskytující přístup ke kompletní zvukové kultuře.

http://www.sonos.com
Markéta Topolčányová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies