Představujeme Sonos Roam – ultrapřenosný chytrý reproduktor

Sonos

09.03.2021

Markéta Topolčányová

Nejchytřejší a nejuniverzálnější reproduktor značky Sonos hraje vzhledem ke své velikosti neuvěřitelně. Bez problémů se nastavuje i ovládá a v jeho prémiovém, lehkém a odolném designu se skrývá nejedna inovace.

Společnost Sonos představila Sonos Roam, ultrapřenosný chytrý reproduktor určený k tomu, aby přinášel vždy skvělý zvuk – doma i na cestách za dobrodružstvím. Reproduktor Roam lze připojit k systému Sonos prostřednictvím domácí sítě Wi-Fi a přepnout ho na připojení přes Bluetooth, když jste na cestách. Jeho silný, nastavitelný zvuk překonává očekávání od reproduktoru jeho velikosti. Bezproblémové nastavení, ovládání a nové chytré funkce usnadňují více než kdy dříve možnost užívat si hudbu a další zábavu prakticky kdekoliv. Hmotnost reproduktoru Sonos Roam je méně než půl kilogramu a jeho elegantní a zároveň odolný design je ideální pro používání doma, na zahradě i všude tam, kam se vydáte. Roam bude v prodeji od 20. dubna za cenu 4 890 Kč. Zákazníci si ho mohou předobjednat již dnes na stránkách sonos.com.

„Roam jsme vytvořili, abychom posluchačům nabídli způsob, jak si užít zážitky se zvukem Sonos prakticky kdekoliv,“ říká Patrick Spence, generální ředitel společnosti Sonos. „Není to jen náš nejchytřejší a nejuniverzálnější reproduktor, ale je také ze všech cenově nejdostupnější. Roam nabízí milionům nových uživatelů příležitost objevit systém Sonos.“

Sonos Roam

Sonos Roam. Seznamte se

Automatické připojování k síti Wi-Fi nebo přes Bluetooth výrazně zjednodušuje streamování bez ohledu na to, kde se nacházíte. Když posloucháte doma, Roam se připojí k vaší domácí síti a streamování probíhá přes Wi-Fi. Naopak když odcházíte, intuitivně se přepne na Bluetooth a automaticky se spáruje s vaším mobilním zařízením. Díky zbrusu nové funkci Sound Swap stačí na reproduktoru podržet tlačítko Přehrát/pozastavit, přepnout na nejbližší reproduktor ve vašem systému a tak snadno přenášet hudbu z jedné místnosti do druhé. Bezproblémové připojení přes Bluetooth navíc umožňuje streamování pro celý systém, přičemž aplikace Sonos umožňuje při streamování přes Bluetooth vytvořit skupinu s libovolným reproduktorem z vašeho systému Sonos a reproduktorem Roam. S Roam si užijete desítky streamovacích služeb včetně Sonos rádia. Vše lze snadno ovládat v aplikaci Sonos, pomocí hlasového asistenta Amazon Alexa nebo Google Assistant (ovládání hlasem v češtině není podporováno), přes Apple AirPlay 2 nebo přímo z aplikace vaší oblíbené hudební služby.

Roam byl vytvořen tak, aby vám poskytoval neuvěřitelné zvukové zážitky všude, kde se právě nacházíte. Stejně jako všechny produkty značky Sonos i reproduktor Roam vyladili přední odborníci ze světa hudby a filmu, aby reprodukce zvuku byla autentická přesně tak, jak to jeho tvůrce zamýšlel. Promyšlená akustická architektura přináší bohatý, prokreslený zvuk s maximální čistotou, hloubkou a plností, kterou očekáváte od většího reproduktoru. Při streamování prostřednictvím Bluetooth i sítě Wi-Fi máte k dispozici automatickou funkci Trueplay, díky níž je Roam vždy naladěn tak, aby v libovolném prostředí poskytoval co nejlepší zážitek z poslechu.

„Na to, že je Roam malý přenosný reproduktor, nabízí originální zvuk srovnatelný s velkými reproduktory. Nezní nuceně ani uměle, což je poklona jeho technickému řešení. Je jedinečný ve své třídě, protože podává výkon jako pečlivě vyladěný systém, a ne jako megafon,“ přibližuje zvuková inženýrka Emily Lazar, která za svoji práci získala cenu Grammy a je členkou Sonos Sound Boardu.

Reproduktor Roam se prodává v barevných provedeních Shadow Black a Lunar White. Vypadá skvěle kdekoliv v domácnosti a díky snadno uchopitelnému trojúhelníkovému tvaru a měkkému profilu se také snadno přenáší. Reproduktor Roam je spojením elegance a odolnosti, je zcela voděodolný, což potvrdily přísné testy na odolnost třídy IP67. Disponuje silikonovými krytkami a tlačítky, které ho chrání při pádech a nárazech. Roam je připraven na jakékoli dobrodružství, kdy nabízí až 10 hodin nepřerušovaného přehrávání na jedno nabití a až 10denní výdrž baterie, když se nepoužívá. Při nabíjení můžete Roam připojit buď k magnetické bezdrátové nabíječce značky Sonos, která se prodává samostatně, nebo k libovolné bezdrátové nabíječce Qi, nebo ho dobít pomocí kabelu USB-C, který je součástí balení.

Díky kompaktním rozměrům se Roam vejde do každé tašky nebo nejmenšího rohu místnosti. Další výhodou je jeho variabilní umístění – vertikálně zabírá co nejméně místa a stabilní horizontální postavení oceníte na nerovném venkovním terénu. I papírové balení bylo navrženo s ohledem na udržitelnost – je vyrobeno ze 100% udržitelných zdrojů, s minimálním použitím inkoustu a neobsahuje žádné plasty na jedno použití.

Roam představuje nový, univerzální přírůstek v nabídce značky Sonos a bude v prodeji od 20. dubna 2021 na stránkách sonos.com a u vybraných prodejců za cenu 4 890 Kč.

Společnost Sonos byla založena v roce 2002 v Santa Barbaře v Kalifornii. Její poslání je jednoduché – pomáhat světu poslouchat lépe. Věříme, že lepší poslech znamená i lepší život. Věříme, že domov naplněný hudbou je šťastnější. Naší úlohou je zařídit, aby byl poslech hudby jednodušší. Chceme sbližovat lidi a využívat možností moderních technologií pro zlepšení našich životů. Posluchač je pro nás na prvním místě.  Hudba byla a vždy bude v srdci naší kultury, avšak nyní má mnohem širší záběr od podcastů, audioknih až po televizi, film a hry. Nevyrábíme pouhé reproduktory – Sonos je otevřená platforma poskytující přístup ke kompletní zvukové kultuře.

http://www.sonos.com
Markéta Topolčányová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies