S novými klimatizacemi Perfera už se vám nebude chtít opouštět domov

Daikin

22.03.2021

Markéta Rejmonová

Společnost Daikin uvedla na trh dvě nové vnitřní jednotky oblíbené řady splitových klimatizací Perfera. Obě jednotky – parapetní i nástěnná – přinášejí kombinaci osvědčených technologií a nových funkcí. Zaručují maximální výkon i pohodlí. Jejich nový stylový design sluší každému interiéru, avšak neubral jim na spolehlivosti ani funkčnosti.

Ideální pro zimomřivce

Parapetní jednotka Perfera FVXM-A potěší všechny zimomřivce, protože byla navržena s důrazem na vytápění. Nabízí vylepšené funkce, které prostory pohodlně vyhřejí, i když venkovní teplota klesne až na − 25 °C. Funkce Heat Boost zajistí rychlé vytopení interiéru. Ve srovnání s běžnými klimatizacemi dosáhne nastavené teploty o 14 % rychleji. To, aby vaše nohy zůstaly v teple, zajistí funkce ohřívání podlahy, při které proudí horký vzduch ze spodní části jednotky. Klimatizace Perfera FVXM-A dokáže nahradit i krbová kamna. Když je venku mrazivo a sychravo, potěší vás po příchodu domů funkce Heat Plus, která po dobu 30 minut simuluje sálavé teplo.

Nová klimatizace Perfera FVXM-A dosáhne celoroční účinnosti až A++ při vytápění a A+++ při chlazení, snižuje tak provozní náklady. Venkovní jednotku lze díky kompaktnosti systému snadno instalovat na střechu, terasu nebo vnější stěnu. Jednu venkovní jednotku můžete připojit až ke 3 vnitřním jednotkám.

Dýchejte čerstvý vzduch

Nástěnná jednotka Perfera FTXM-R okouzlí nejen svým dokonalým vzhledem, ale zajistí také čistý a svěží vzduch. Technologie Flash Streamer používá proud elektronů, který aktivuje chemické reakce mezi částicemi ve vzduchu a zbavuje ho tak alergenů, jako jsou pyly nebo plísně. Jednotka navíc obsahuje deodorizační filtr s apatitem titanu, který intenzivně působí proti nepříjemným pachům (tabákovému kouři nebo pachu domácích zvířat).

3D proudění vzduchu, které kombinuje automatické svislé a vodorovné natáčení, se postará o to, aby proud vzduchu cirkuloval do všech koutů místnosti. „Díky dvojitému prostorovému čidlu, které detekuje pohyb osob v místnosti, nasměruje klimatizační jednotka Perfera FTXM-Rproud vzduchu vždy do zóny, ve které se právě nenachází žádná osoba. A v případě, že čidla v místnosti nezaznamenají přítomnost osob, přepne se jednotka automaticky do úsporného režimu,“ doplňuje Vladimír Macháček, zodpovědný za oblast prodeje rezidenčních výrobků společnosti Daikin.

Nástěnná klimatizace Perfera je zárukou úspory. Při chlazení i vytápění dosahuje celoroční účinnosti až A+++. V případě, že budete chtít klimatizaci používat ve více místnostech, může být venkovní jednotka připojena až k 5 vnitřním jednotkám. Perfera FTXM-Rdále disponuje rozšířeným provozním rozsahem mezi – 20 °C až 50 °C, takže je vhodná do všech podnebí.

V té nejlepší společnosti

Klimatizace řady Perfera zajistí vytápění, chlazení i čistý vzduch a stanou se tak velmi užitečným pomocníkem ve vaší domácnosti. Tyto dva nové modely disponují širší klapkou, díky které vzduch proudí po místnosti rovnoměrně. Jednotky využívají speciálně navržený, velmi tichý ventilátor (do 19 dBA), takže provoz jednotek je pro lidské ucho téměř neslyšný.

Klimatizace Perfera pracují s technologií Bluevolution. „Tento nový systém řešení domácího vytápění využívá ekologičtější a účinnější chladivo R-32 a tím snižuje nepříznivý vliv na životní prostředí,“ vysvětluje Vladimír Macháček.

Samozřejmostí je možnost ovládat oba typy jednotek prostřednictvím chytrých aplikací Daikin Online Controller nebo Daikin Residential Controller. Nově je možné řídit hlavní funkce, jako je nastavení teploty, rychlost ventilátoru nebo provozní režim, pomocí hlasového ovládání. Jednotku tak můžete ovládat pohodlně odkudkoliv a budete mít neustálý přehled o její spotřebě. Klimatizace jsou navíc vybaveny týdenním časovačem, díky kterému je můžete naprogramovat na sedm dní dopředu s až čtyřmi různými činnostmi na den.

Daikin je celosvětově významným výrobcem klimatizací, tepelných čerpadel a chladicích zařízení s přibližně 13 700 zaměstnanci a 14 hlavními výrobními závody (v Belgii, České republice, Německu, Itálii, Španělsku, Turecku, ve Velké Británii, Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii). Je také jedinou společností, která nabízí všechny kroky od vývoje technologií, výroby, prodeje a služeb souvisejících s řešením chlazení, vytápění, ventilace a chladírenství.

Společnost Daikin v České republice je součástí Daikin Airconditioning Central Europe, která je dceřinou společností Daikin Europe N.V. V České republice společnost Daikin vyrábí a prostřednictvím svých obchodních partnerů dodává tepelná čerpadla, zásobníky teplé vody, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, fan-coil jednotky, chladicí jednotky – a to jak pro bytové domy, tak pro komerční sféru i pro průmyslové aplikace.

https://www.daikin.cz/
Markéta Rejmonová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies