Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Primalex

17.01.2024

Barbora Blahnová

Jste připraveni na oslavy jara? Pokud jste letos nestihli vypěstovat velikonoční osení ani ozdobit kraslice, nezoufejte! Vyrobte si závěsnou velikonoční dekoraci z toho, co máte doma. Potřebovat budete jen vajíčka, větev, stuhu a barvy ve spreji, například s metalickým efektem značky Primalex.

Méně je více

Tuto dekoraci vyrobíte velmi snadno a rychle. A navíc k tomu nebudete potřebovat žádné speciální pomůcky. Připravte si jen nůžky, hedvábnou stuhu, špejle, ochranné rukavice a 9 vajec. Pokud si chcete ušetřit práci s foukáním vajec, můžete použít plastová, do kterých nůžkami udělejte z obou stran otvor na provlečení stuhy. Dále budete potřebovat Primalex Metalickou barvu ve spreji a silnější opracovanou větev. Během procházky do parku či lesa jistě na nějakou narazíte.

Není každé vejce, co se třpytí

Pracovní plochu zakryjte kartonem či fólií. Suché, čisté a mastnoty zbavené vajíčko navlékněte na špejli a ze vzdálenosti 20–30 cm naneste Primalex Metalickou barvu ve spreji. My jsme zvolili zlatý a stříbrný odstín. Sprej přitom držte co nejvíce svisle. Abyste dosáhli rovnoměrné aplikace, doporučujeme také nástřik začínat a končit mimo dekoraci. Postup opakujte se všemi vejci. Špejle pak zapíchněte do květináče nebo podložte tak, aby se vejce nedotýkala podložky, dokud barva nebude zcela suchá.

NÁŠ TIP: Primalex syntetická barva ve spreji s kovovými pigmenty vytvoří dlouhotrvající metalický matný vzhled. Je vhodná na různé druhy povrchů, na které výborně přilne a zabrání jejich poškrábání. Navíc rychle schne. Na výběr je ve zlatém, stříbrném, měděném nebo mosazném provedení. Pro použití na větší plochy je pak určena širší tryska, která je uložena ve víku spreje.

Zavěsit, prosím

Stuhu nastříhejte na tři stejně dlouhé pruhy a na každý z nich navlékněte 3 vejce. Pomocí uzlíků je zafixujte tak, aby mezi sebou měla stejný rozestup. Můžete přitom střídat vajíčka ve zlaté a stříbrné barvě. Takto připravené stuhy potom přivažte vedle sebe na očištěnou větev. Hotovou dekoraci můžete připevnit na dveře, okno nebo stěnu. Jistě zaujme nejen koledníky, ale všechny návštěvy a kolemjdoucí.

Nabarvená vejce také můžete zavěsit na stuhy po jednom a ozdobit jimi vázu s větvičkami vrby či zlatého deště, které symbolicky přivolají teplé jarní počasí i veselou náladu.

Základem sortimentu značky Primalex jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, velkým výběrem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je vedle vlastní laboratoře kontrolována také organizací ITC Zlín. Primalex je jednou z mála značek, jež zavedla certifikaci podle systémů ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně, a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Obdržela také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. Primalex dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky a barvy na kov i dřevo. Disponuje sítí více než 400 tónovacích center pro tónování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České i Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Primalex je držitelem mezinárodního ocenění Superbrands a řadí se tak mezi nejlepší a nejsilnější značky ve svém oboru.

http://www.primalex.cz/
Barbora Blahnová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies