Becherovka slaví mezinárodní úspěch

Becherovka

17.08.2023

Markéta Topolčányová

Kvalita a unikátní chuť karlovarského bitteru přesahuje hranice Česka. Dokazuje to i fakt, že se Becherovka na mezinárodních soutěžích pravidelně umisťuje mezi top alkoholickými nápoji. A v letošním roce svou sbírku rozšířila o další tři ocenění. Hořkosladká chuť okouzlila porotce na jedné z nejprestižnějších soutěží World Spirits Competition v San Franciscu, v New Yorku pak zabodovala na Ultimates Spirits Challenge.

Cenné stříbro ze San Francisca

San Francisco World Spirits Competition patří mezi nejstarší, nejprestižnější a také nejvlivnější soutěže svého druhu. Její pověst a prestiž podtrhuje i fakt, že v letošním ročníku se sešlo přes 3 700 přihlášek. Stříbrná medaile je udělována lihovinám, které vynikají svou propracovanou, komplexní a lahodnou chutí. A právě druhé místo obsadila letos Becherovka. „Toto není rozhodně první ocenění, které Becherovka v San Franciscu získala. V letech 2016 a 2019 dosáhla dokonce na zlatou medaili, v roce 2015 obsadila třetí příčku,“ shrnuje úspěchy značky Pavel Geschmay, Marketing Manager Jan Becher Pernod Ricard.

Becherovka, I love you!

Další skvělý úspěch si Becherovka přivezla z New Yorku, kde se konala Ultimate Spirits Challenge. V kategorii likérů získala hned dvě ocenění: dosáhla hodnocení 91/100 bodů a vysloužila si tak označení Excellent Highly Recommended, a to spolu s čestným vyznamenáním Great Value. „Každé takové prestižní mezinárodní ocenění je pro značku velkým úspěchem a my jsme na ně náležitě hrdí, stejně jako na výjimečnou kvalitu, dlouholetou tradici a nezaměnitelnou chuť našeho ikonického likéru,“ dodává Geschmay.

Becherovka je tradičním likérem a národním dědictvím České republiky. Její vznik se datuje do roku 1807, kdy byl započat historicky první prodej českého bylinného likéru. Harmonická směs 20 bylin a koření, karlovarská voda, vysoce kvalitní líh a přírodní cukr Becherovce propůjčují nadčasovou chuť založenou na tajné receptuře, která se od počátku výroby nezměnila. Stoprocentně přírodní produkt bez jakýchkoli chemických konzervačních látek, umělých barviv a emulgátorů si brzy získal oblibu nejen v Čechách a v současné době se vyváží do více než 40 zemí světa. Výjimečná kvalita a bohatá historie Becherovky sahající až do počátku 19. století dělají tento produkt opravdu výjimečným. Současným vlastníkem karlovarské Becherovky je francouzský koncern Pernod Ricard, jeden ze tří největších světových výrobců lihovin a vín.

https://becherovka.com
Markéta Topolčányová

© doblogoo s.r.o. [čti: doblogů]

Nastavení cookies